BENEFICIILE COLAGENULUI PENTRU ORGANISM

Colagenul constituie 30% din masa totală de proteine din organism.

De exemplu, pielea este formată din aprox. 75% colagen, iar globul ocular din 90%.

40 % din colagenul uman se află în piele.

De aceea, primul semn de deficit de colagen devine vizibil la suprafață. Odată cu înaintarea în vârstă, colagenul începe să se degradeze. Deja după vârsta de 25 de ani, nivelul colagenului din organism începe să scadă. După vârsta de 50 de ani, viteza acestui proces crește brusc, drept pentru care apar manifestări în funcționarea normală a articulațiilor.

Colagenul în produsele cosmetice

Colagenul este o proteină care tinde să fuzioneze cu fibrele proteice umane. Colagenul este responsabil de elasticitatea pielii, iar deficitul de colagen determină apariția ridurilor. De aceea, introducerea colagenului în creme a revoluționat îngrijirea zilnică a pielii.

Colagenul reprezintă o modalitate de a încetini, și chiar de a stopa procesul de îmbătrânire. Pielea îmbătrânită se caracterizează prin riduri și lipsă de fermitate. Prin aplicarea sistematică a colagenului sau a cremelor care conțin colagen, se reconstruiesc celulele distruse ale tenului, care își va recăpăta capacitatea de hidratare, fermitatea și netezimea. Datorită capacității de regenerare a pielii, colagenul se dovedește eficient și în îngrijirea pielii acneice, normalizând secreția de sebum și netezind urmele lăsate de acnee.

Deoarece fibrele de colagen sunt o substanță naturală, colagenul poate îngriji pielea sensibilă, mai dificilă, pielea puternic vascularizată sau atopică. Preparatele cu fibre de colagen sunt excelente nu doar pentru față, dar și pentru îngrijirea pielii corpului afectată de celulită sau vergeturi.

Colagenul în suplimentele alimentare

Până de curând, colagenul conținut în produsele de îngrijire a pielii a fost folosit doar pe suprafața pielii - dar acest lucru nu este suficient, deoarece descompunerea colagenului și a acidului hialuronic are loc predominant în straturile profunde ale pielii. Ingredientele bioactive din flacoanele de băut ASPASIA COLLAGEN BEAUTY ajung la aceste straturi de piele prin fluxul sanguin (în special stratul de piele din mijloc, derm) și susțin astfel frumusețea din interior.

Peptidele de coalgen din ASPASIA COLLAGEN BEAUTY sunt o sursă versatilă de proteine, proprietățile lor nutritive și fiziologice contribuie la menținerea unui aspect sănătos al pielii.

cumpăra acum